photo
Logolgc05a
LGCa5V5b

...jan van goyenstraat

..WERELDWIJNEN..æ

 

Le Grand Cru Heemstede presenteert ruim 500 wijnen uit vele landen van de wereld.
Lees verder...
 

..GEDISTILLEERD..æ

 

Naast wijnen, Champagnes en Port hebben we ook een uniek assortiment Whisky, Armagnacs en bijzondere Cognacs.
Lees verder...
 

..UNIEKE TASTINGROOM..æ

 

In onze tastingroom staan er iedere zaterdag wijnen op de proeftafel.Ook is deze beschikbaar voor uw persoonlijke proeverij.
Lees verder...
 

..ACTIVITEITEN..æ

 

In het voor- en in het najaar organiseren wijn een grote overzichtsproeverij.Ook geven wij basis-cursus wijnproeven en geven onze importeurs masterclasses .
Lees verder...
 

..RELATIE GESCHENKEN..æ

 

Exclusieve relatiegeschenken en een bijzondere collectie kristal en glaswerk, onder meer van Riedel, lees verder...
 

..CONTACT & ROUTE..æ

 

Le Grand Cru
Jan van Goyenstraat 12/14
2102 CB Heemstede
Telefoon (023) 529 38 39

Klik hier voor route
 

..WIJN VAN DE MAAND..æ

 

Elke maand selecteren we een bijzondere wijn die we kiezen op basis van een uitstekende prijs kwaliteitsverhouding. Meer informatie over de wijn van deze maand: lees verder...
 

Overgewicht

Dat ik van eten geniet is een publiek geheim. Thuis wordt er altijd lekker gekookt maar blijkbaar deed ik daar te weinig aan. Mijn vrouw was ‘BijdeHeren’ geweest en voordat u het verkeerd begrijpt, dat is die prachtige kookwinkel in Haarlem. Na hun enthousiaste uitleg kocht ze mijn verjaardagscadeau en daarmee ontving ik ‘een stille hint’. De keukenmachine moest onmiddellijk in gebruik worden genomen en inmiddels maak ik veel zelf. Toen we daarna ook nog een professionele koekenpan aanschaften was het hek van de dam. Lekker was niet goed genoeg.

Een tijdje later kreeg ik nogmaals een stille hint, het nieuwe blad van Sonja. Ik was totaal verward. Eerst investeren in keukengerei en dan in ‘niet eten’, daar zag ik als een berg tegen op.

Ik stelde voor om niet de Franse wijngebieden te bezoeken maar tien dagen te gaan wandelen in de bergen ! De berglucht zou ons goed doen en daarbij zou ons gewicht afnemen, het eerste bleek juist. Verrast door de mooie natuur maakten we elke dag een wandeling van ruim vier uur. Als we vol trots in het hotel aankwamen werden we getrakteerd op een stukje taart, en daarna op een glaasje wijn en een smaakvolle maaltijd, we zouden het er tenslotte toch wel weer aflopen. Thuisgekomen sprak de weegschaal dat we te weinig hadden gewandeld en nu ? …

De herfst kent zoveel kleur dat je op mooie dagen nog kunt genieten van een elegant glas witte wijn, terwijl de avonden kunnen roepen om een zwoel of stevig glas rood. Ingrediënten als wild, paddenstoelen en pompoenen maar ook een heerlijke stoofpot die ons opwarmt voor de winter. Ik kan niet wachten tot de haard weer aan mag en ik onder het genot van een glas wijn kan schaterlachen als ik mijn oude strips van Billy Turf lees. De dikste jongen van de klas, altijd bezig met eten… altijd overgewicht. En de nieuwe Sonja, die lees ik wel volgend jaar in januari.

Reacties of idee? Reageer op van Will's Wijn Column.

WILL's COLUMN

gepubliceerd in Days oktober 2009

Andere publicaties:
Column 1

Klik hier om het artikel in Days
te zien (pdf).
 

Jan van Goyenstraat 12/14

Telefoon (023) 529 38 39

2102 CB Heemstede

...aanmelden nieuwsbrief

Bookmark and Share
logotwitterwithbird1000whiteblue

follow us on